Jeugdpagina

Jeugdwerk

Binnen de Westerkerk vinden wij het belangrijk om de jeugd goede plek te geven in onze Gemeente. Er zijn diverse activiteiten voor de jeugd, met als doel om alle kinderen en jongeren te vertellen en te leren over Jezus Christus, zodat zij Hem ook volgen op hun levenspad en groeien in hun geloof.

Veel gemeenteleden houden zich bezig met jeugdwerk. O.a. tijdens de kerkdiensten met de kindernevendienst, catechisatie, kerkkamp, jeugddiensten en diverse andere activiteiten.

De Westerkerk heeft drie jeugdambtsdragers:

Jeugdouderling – Willie Weever

Jeugdouderling – Jiska Reuvekamp

Jeugddiaken – Klaas van den Berg

Heb je vragen, ideeën of wil je gewoon je verhaal kwijt, stuur ons een mail (klik hier), maar je mag ons natuurlijk ook gewoon aanspreken. Dus: vragen? VRAGEN!

Oppas tijdens ochtenddiensten

Tijdens de ochtenddiensten is er altijd oppas voor de allerkleinsten aanwezig. De kinderen kunnen dan onder begeleiding in een van de zalen van de Westerkerk blijven en spelen.

Kindernevendiensten

Tijdens de zondagse ochtenddiensten is er, tijdens de preek, een kindernevendienst voor kinderen van vier tot en met 12 jaar. Voorafgaand aan de preek, gaat de leiding van de kindernevendienst met de kinderen naar een zaaltje in de kerk. Hier wordt aan de hand van het programma “Vertel Het Maar” het evangelie van Jezus Christus op een herkenbare manier meegegeven. Alle kinderen uit de leeftijdscategorie zijn van harte welkom. Aanmelden is niet nodig. Wanneer je in de kerkdienst zit, kun je samen met alle kinderen naar voren komen en meedoen. Je bent van harte uitgenodigd!

Kinderkerstfeest

Ieder jaar wordt een speciale kerstviering gehouden voor kinderen, het Kinderkerstfeest. Deze kinderkerstdienst wordt gezamenlijk georganiseerd door de Westerkerk en de hervormde broeders en zusters van Wijk A. Afgelopen jaar werd het kinderkerstfeest gehouden in de Westerkerk. Binnenkort volgt meer informatie over het Kinderkerstfeest 2015. Hou de website hiervoor in de gaten.

Jeugdkamp

Voor de jongeren van de Westerkerk en de jeugd van de hervormde Wijk A wordt jaarlijks een jeugdkamp georganiseerd. Dit kamp vindt meestal plaats in het weekend, van vrijdag tot en met zondag.

Catechisatie

Catechisatie is een plek waar je samen met leeftijdsgenoten in je eigen taal kunt ontdekken wat er in de Bijbel staat. We ontdekken samen waarom geloof in God belangrijk is en wat het te maken heeft met jouw eigen leven. Dat doen we door in de Bijbel te lezen, groepsgesprekken en gebed. Net als vorig jaar wordt catechisatie gehouden samen met de hervormde wijkgemeente Wijk A. De eerste bijeenkomst is gestart op 24 september. Hieronder staan de catechisatiegroepen en data vermeld. Kijk in welke groep je valt en doe mee! Je bent van harte uitgenodigd!

afbeelding-catechisatie

Catechese voor 12-16 jarigen – start 24 september 2015.

Zit je in klas 1 tot en met 4 van de middelbare school: welkom! We hebben gekozen voor één vaste dag in de week, één tijdstip: donderdag, van 19.00 uur tot 20.00 uur in het Noorderlicht (Adres: Noordweg 39). We maken gebruik van één methode: “Follow Me” van de HGJB. We beginnen met z’n allen. Daarna gaan we per leeftijd in groepjes uiteen onder leiding van mentoren.

Catechese voor 17-plus – start 25 september 2015.

De groep voor de leeftijd 17-plus komt bijeen op de vrijdagen om 19.00 uur onder leiding van ds. Verboom. Mocht het noodzakelijk zijn vanwege de grootte van de groep (of om een andere reden), dan komt er ook een groep om 19.45 uur. Plaats: De Conventzaal in het Broederhuis, bij de Broederkerk (Adres: Broederstraat 16).

Belijdeniscatechisatie

Voor de belijdeniscatechisatie worden aparte bijeenkomsten gehouden. Wil je belijdeniscatechisatie volgen, meld je dan direct aan bij Ds. P. van Winden pieter@interimpredikant.nl of bij jeugddiaken Klaas van den Berg, jeugddiakenwesterkerk@gmail.com of telefonisch op 038 3321827. Je hoort dan zo snel mogelijk waar en wanneer de bijeenkomsten gehouden worden.

Deelnemen aan catechisatie

Catechisatie is inmiddels al gestart. Maar heb jij je nog niet opgegeven en wil je toch graag meedoen, dan ben je natuurlijk van harte welkom! Voel je vrij om mee te doen. Meld je dan alsnog aan bij: Via email op: jeugddiakenwesterkerk@gmail.com of telefonisch bij Klaas van den Berg (038) 3321827 of 0621 572 785.

Recente berichten